Meer over SOJH

Met elkaar en met de pony’s leren en oefenen. 

Oefenen met houding, hoe kom je over op anderen? Contact maken. Hoe zeg je wat je (niet) wil? Oefenen met je eigen ruimte en die van de ander, de bijbehorende grenzen, samenwerken, (zelf)vertrouwen, gedachten en gevoel, je comfortzone en hoe die te vergroten (en waarom eigenlijk?), leren over leren en fouten maken.

De basis van SOJH is: je bent goed zoals je bent, en er is altijd groei mogelijk. Dit is de wijze waarop wij naar mensen kijken en het gevoel dat we de kinderen willen meegeven.

Paarden oordelen niet, laten je oefenen en fouten maken, wat je daar zelf ook van vindt. Opnieuw beginnen en het op een andere manier proberen, uitzoeken wat werkt, ervaren wat jouw houding doet met de pony (en dus met andere mensen). Groeien met elkaar en met hulp van de pony’s, wat het gevoel ‘je bent goed zoals je bent’ steeds weer bevestigt. Tijdens de bijeenkomsten gaan we vooral ervaren. De theorie bespreken we kort en krijgen de kinderen in een werkboek mee naar huis.

Met SOJH kunnen we alleen zaadjes planten. Zaadjes hebben vruchtbare grond nodig om te groeien. De grond van kinderen ligt thuis en op school. Het werkboek van SOJH is een manier om ouders mee te laten groeien.

SOJH is voor kinderen vanaf acht jaar. We werken met een groepje van vier kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. SOJH bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur. De prijs voor de hele cursus is 250 euro, inclusief werkboek, en voor wie wil een voorgesprek met ouders. De oefeningen van SOJH zijn vanaf de grond, naast de pony, ervaring met paarden is niet nodig. Stevige schoenen of laarzen die vies mogen worden zijn wel handig. 

 

 

We bieden deze cursus met regelmaat aan. Dagen en tijden worden aangekondigd via de nieuwsbrief en Facebookpagina van Boerderij de Ettingen, de Facebookpagina van Ponykaartjes, of u kunt ons mailen voor informatie.