Stevig op je hoeven

Ik wilde een cursus voor kinderen met als basis 'je bent goed zoals je bent, en er is altijd groei mogelijk.'

​Geen nadruk op te leren vaardigheden, waarmee je onbewust de boodschap geeft 'er is iets niet goed aan jou en dat gaan we hier maken.' Los van deze negatieve boodschap heb ik niet de illusie dat het zo werkt. Dat voelt voor mij als trucjes aanleren. Trucjes die weliswaar kunnen helpen, maar die voorbijgaan aan wat eronder zit.

Zo ontstond Stevig op je hoeven (SOJH): een cursus met hulp van pony's voor kinderen die steun kunnen gebruiken bij het vinden, en houden van hun ruimte op de wereld. Voor kinderen die baat hebben bij het meer leren denken vanuit een groeimindset.

 

Voelen dat je goed bent zoals je bent, is de basis van zelfvertrouwen. Weten dat je nooit ‘af’ bent, dat je de keuze hebt ergens beter in te worden, geeft luchtigheid en vertrouwen om nieuwe dingen te proberen, flexibiliteit om door te zetten als het niet in één keer lukt. 

En als jíj goed bent zoals je bent, geldt dat ook voor de ander. Dat maakt dat je zonder oordeel naar anderen kunt kijken en het leven met vertrouwen tegemoet kunt treden. ​Vanuit verbinding met jezelf in verbinding met anderen.

 

Meer over SOJH

voorkant sojhdef.jpg