Achtergrond

Tijdens mijn opleiding tot Equine assisted coach (coach met hulp van paarden) bedacht ik (Aye de Kuijer) ponykaartjes. Dankzij en met de hulp van Claudia Scheeres-Roos kreeg ik ze uit mijn hoofd. Claudia heeft op boerderij De Ettingen ponyclub Ollie en merkt al jaren hoeveel de pony's betekenen voor de kinderen van de ponyclub. Daar wilde ze meer mee doen. Samen met de pony's coachen we kinderen en volwassenen. 

Met ponykaartjes kun je thuis ook via de pony’s in verbinding met jezelf en anderen te komen.

Verbinding? Met jezelf? Met anderen? Via pony’s? Via kaartjes?

 

Verbinding groeit als je elkaar beter leert kennen. Als je open kunt zijn en je kwetsbaarheden durft te laten zien. Als je in staat bent een andere kant van een verhaal te zien. En zo leert begrijpen waar een ander vandaan komt.

En verbinding met jezelf dan? Ontstaat dat niet als je zonder oordeel naar jezelf kunt kijken, als je jezelf kunt accepteren zoals je bent? Als je ten diepste kunt voelen dat je goed bent zoals je bent? 

 

Dit is wat wij onze kinderen willen voorleven en meegeven. En eigenlijk niet alleen onze eigen kinderen, maar iedereen. Omdat wij denken dat de wereld van morgen over verbinding gaat. En dat dàt is wat de wereld van vandaag nodig heeft: verbinding. Met ponykaartjes willen wij hieraan bijdragen.

leren kennen4.jpg